Dentalna implantologija

To je grana stomatologije koja se bavi nadokadom pojedinačnog ili višestrukog gubitka zuba kroz umetanje titanijumskog vijka (šarafa), koji deluje kao novi zubni korijen, na kojem će nakon nekoliko mjeseci nakon osteointegracije biti ubačena najprikladnija zubna protetska nadoknada. To je terapija koja se danas može izvoditi bez bola i bez otoka kroz razvoj koncepta kompjuterski vođene implantologije.

Sa ovom tehnikom, odmah se može izvršiti neposredno opterećenje (fiksirani zubi). Implantologija zamjenjuje korijene prirodnih zuba pomoću titanskih implantata koji su bezbolno umetnuti u kost pod lokalnom anestezijom. Titan je visoko biokompatibilan metal, a nakon nekoliko mjeseci implantati su trajno osteointegrirani (stvoren je intimni kontakt između implantata i koštanog tkiva).

Tipovi

– standardna implantologija

– Flapless implantologija bez rezova i bez šavova

– Implantologija sa imedijatnim opterećenjem: privremeni zubi neposredno nakon umetanja implantata. Ovaj dio uključuje imedijatno opterećenje na 4 implantata, a koje je inspirisano ” all on four ” sistemom, čija je prednost fiksni zubi u jednom danu.

– Post – ekstrakcijska implantologija: umetanje implantata neposredno nakon vadjenja zuba, praćeno i stavljanjem abatmenta

– napredna implantologija sa vertikalnom i/ili horizontalnom rekonstrukcijom maksile i mandibule sa koštanim graftovima, podijeljenim grebenom, podizanjem poda maksilarnog sinusa (mini podizanje ili velikim podizanjem) pomoću najnovije generacije autologne kosti.

– 3D kompjuterski vodjena implantologija koja znatno umanjuje trajanje terapije i mogućnost komplikacija. Više o ovoj metodi pročitajte ovdje…

Popunite obrazac da biste dobili više informacija